Matematik

udregning af funktion for rumfang ??

12. marts 2015 af mmnope (Slettet) - Niveau: 10. klasse

39000=\frac{4}{3}*\pi*(26,5-0,1*t)^{3}

hvordan finder jeg t?

Jeg har ved at prøve mig frem fået den til ca. 55 men det hjælper jo ikke meget med udregningerne


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af SuneChr

1)  Gang på begge sider med  3/(4π)
2)  Uddrag 3.roden på begge sider
3)  Isolér  (0,1·t)
4)  Gang med 10 på begge sider. 


Svar #2
12. marts 2015 af mmnope (Slettet)

dvs.

 39000/\frac{4\pi}{3}=(26,5-0,001*t)^3

9310,56=18609,625-0,001*t^3

eller er jeg galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2015 af SuneChr

39000=\frac{4}{3}*\pi*(26,5-0,1*t)^{3}\Leftrightarrow

39000\cdot \frac{3}{4\pi }=\left ( 26,5-0,1t \right )^{3}\Leftrightarrow

\sqrt[3]{\frac{39000\cdot 3}{4\pi }}=26,5 - 0,1t\Leftrightarrow

0,1t=26,5-\sqrt[3]{\frac{39000\cdot 3}{4\pi }}\Leftrightarrow
t = ...

Gang til sidst med 10 på venstre side og med 10 på begge leddene på højre. 


Skriv et svar til: udregning af funktion for rumfang ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.