Matematik

Opgaver...

16. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Hvordan løser jeg disse to opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-03-16 kl. 21.00.12.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2: Indsæt funktionen i differentialligningen og undersøg, om venstresiden er lig med højresiden (man gør prøve i differentialligningen).

Opg 3: Løs ligningen dy/dx = 0 , idet det vides, at y > 1 for alle x. Benyt nulreglen.


Svar #3
17. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet)

i forhold til opgave 2, hvordan skal jeg så indsætte funktionen i differentialligningen?


Svar #4
17. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Det er ligemeget med opgave 2. Jeg har fundet ud af det :)


Svar #5
17. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet)

i forhold til opgave 3 har jeg fundet ud af at

ekstremum kræver 
dy/dx = (x+1)(y-1) = 0, x€R og y>1 
dvs. 
(x+1)(y-1) = 0

men hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt så nulreglen til at løse ligningen

        (x + 1)·(y - 1) = 0

Det er oplyst, at y > 1 for alle x, dvs (y - 1) > 0 for alle x. Det er derfor kun faktoren (x+1) , der kan være lig med 0, og dy/dx har derfor samme fortegn som (x+1) .


Svar #7
18. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet)

jeg ved bare ikke helt hvordan jeg skal løse ligningen :/


Svar #8
18. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2015 af peter lind

(x + 1)·(y - 1) = 0 <=> (x + 1)= 0 ∨ (y - 1) = 0


Svar #10
18. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet)

er det resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. marts 2015 af peter lind

nej. Du skal løse de fremkomne ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man skal løse ligningerne, idet man benytter, at y > 1 , som det er nævnt i #6. Se også hjælpen i en af dine andre tråde fra i dag.


Svar #13
18. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Men (x+1) får jeg til -1, hvordan kan det så give 0 når (y-1)=1 ? burde det ikke være omvendt?


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det giver ingen mening, hvad du skriver.

Man skal løse ligningen

        (x + 1)·(y - 1) = 0

hvor det er oplyst, at   y > 1 . Faktoren y-1 kan derfor ikke være 0, så det er kun faktoren (x+1) der kan være lig med 0. Løs nu ligningen

        x + 1 = 0 .


Svar #15
18. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Det jeg mener, er:Jeg har vedhæftet et billede af, hvad jeg mener.


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det giver ingen mening, hvad du har vedhæftet. Ligningen x+1 = 0 er løst forkert, og det sidste med y giver slet ingen mening. Genlæs forklaringen i #14.


Svar #17
18. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Hvorfor er min ligning løst forkert? Jeg får det samme resultat når jeg løser det vha Maple.


Brugbart svar (0)

Svar #18
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Du skriver x = 1 med en mellemregning 1x = 0 , men ligningen

        x + 1 = 0

har jo løsningen x = -1 . Det er vel ikke nødvendigt at bruge CAS-værktøj til det?


Svar #19
18. marts 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Okay.. Tror jeg er nogenlunde med nu. Men er x=-1 og x=1 ikke også ekstremumsstederne?


Brugbart svar (0)

Svar #20
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej, der er jo den ene løsning x = -1 , hvor dy/dx = 0 . Bestem nu fortegnsvariationen for f '(x) og dermed monotoniforholdene for f(x).


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.