Matematik

Matematik aflevering analytisk plangeometri

17. marts 2015 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en aflevering, hvor jeg er i tvivl om to af opgaverne:
Den lyder således:

Spørgsmål 1:
Bestem en ligning for denne linje:
Linje m: går gennem (7,-4) og (1,-2) 
Jeg har prøvet at regne den vha. af formlen: a = y2-y1/x2-x1, jeg synes bare ikke at jeg kan komme frem til et rigtigt resultat, da jeg får y = -1/3x + -19/3
- Håber en venlig sjæl som kan hjælpe. 

Spørgsmål 2 lyder således: 
Find en ligning for: 
- den lodrette linje gennem punktet (6,8)


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2015 af mathon

                    \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{-2-(-4)}{1-7}=\frac{2}{-6}=-\frac{1}{3}

                    y=-\frac{1}{3}\cdot x+b

                    -2=-\frac{1}{3}\cdot 1+b

                    \frac{-6+1}{3}=b

                    -\frac{5}{3}=b


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2015 af PeterValberg

Hældningskoefficienten a = -1/3 er korrekt

mht til b:

-2 = -1/3·1 + b
b = -2 + 1/3
b = -12/3 = -5/3

sprg. 2, den lodrette linje gennem (6,8) har ligningen x = 6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik aflevering analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.