Fysik

Afstanden fra solen til jorden

05. april 2015 af lillewinnie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder:

Afstanden fra solen til jorden er 149,6*10^6km. Lysets fart er 300000 Km/S. Beregn hvor lang tid det tager lyset at bevæge sig fra solen til jorden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2015 af mathon

                            t=\frac{s}{v}

                            t=\frac{149,6\cdot 10^6\; km}{3\cdot 10^5\; \frac{km}{s}}=498{,}667\; s=8{,}31\; min


Svar #2
05. april 2015 af lillewinnie (Slettet)

Tusind mange gange tak!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2021 af Planteelsker

Ville man godt kunne kalde v for c? 

Og hvad står s for?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2021 af mathon

               t=\frac{afstand }{fart}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2021 af mathon

            \small t=\frac{afstand }{fart}=\frac{s(patium)}{v(elocitas)}


Skriv et svar til: Afstanden fra solen til jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.