Matematik

Matematik

08. april 2015 af Frederikke1333 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved en kemisk reaktion spaltes et stof. Koncentrationen af stoffet måles t timer efter målingernes begyndelse til b mol/L. Tabellen viser sammenhærende værdier af t og b.

t = 0, 1, 2, 3, 4
b= 5,00, 3,51, 2,48, 1,72, 1,19
Det oplyses at sammenhængen imellem b og t er af formen: 
 b = c*a^t
Bestem konstanterne a og c, samt halveringskonstanten.
 

Jeg er lidt i tvivl hvad det er for nogle formler jeg skal regne med.

Halveringskonstanten er vel log(1/2)/log(a).

Og a er vel x2-x1√y2/y1.

Men jeg er i tvivl om hvordan jeg regner c ud.

Tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression på tabellens data med en eksponentiel model. Når a er bestemt, beregnes halveringskonstanten ved at benytte udtrykket, som du angiver.


Svar #2
09. april 2015 af Frederikke1333 (Slettet)

Og når jeg har gjort det, hvordan ved jeg så hvad a og c er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2
Det er et resultat af regressionen.

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.