Matematik

Differentialligning UDEN HJÆLPEMIDLER

13. april 2015 af xenabb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det er til en opgave, og jeg kan simpelthen ikke få det til at give mening.

Jeg skal gøre rede for, at f(x)=x2 * ex er en løsning til dy/dx=2y/x + y. Jeg har fået venstre side til 2x * ex, men det går galt for mig, når jeg skal regne på højre side....


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2015 af peter lind

Det går også galt på venstre side. Mener du i modsætning til hvad du skrivrt f(x) = x2*ex ? I så fald skal du bruge reglen om differentiation af et produkt

f'(x) = (x2)'*ex + x2*(ex)' = ....


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2015 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Differentialligning UDEN HJÆLPEMIDLER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.