Matematik

Hurtig hjælp!!

16. april 2015 af MatiesDrejer (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg har fået stillet følgende opgaver:

Clara får udbetalt sin børneopsparing, når hun fylder 21 år.

Rentefoden på børneopsparingskontoen er lige nu 2,0 % om året.

1.1 Hvor stor vil saldoen på Claras børneopsparing
være, når hun fylder 21 år, hvis rentefoden fortsat er 2,0 % om året? 

SVAR: 48084,88kr

1.2 Hvor stor skal rentefoden være, for at saldoen på Claras børneopsparing er 50 000 kr., når hun fylder 21 år? 

Jeg håber, at I kan hjælpe mig, da jeg har grublet og atter grublet over denne opgave dog uden at komme frem til at et facit.

På forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2015 af mathon

 4.4
         42.698,00·1,026 = 48.084,88


Svar #2
16. april 2015 af MatiesDrejer (Slettet)

#1

 4.4
         42.698,00·1,026 = 48.084,88

Blot en tastefejl, men kan du udregningen til opgave 4.5?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2015 af mathon

4.5
         42698\cdot (1+r)^6=50000

          (1+r)^6=\frac{50000}{42698}

          1+r=\sqrt[6]{\frac{50000}{42698}}=1,02666

          r=0,02666=2,666\%


Svar #4
16. april 2015 af MatiesDrejer (Slettet)

#3

4.5
         42698\cdot (1+r)^6=50000

          (1+r)^6=\frac{50000}{42698}

          1+r=\sqrt[6]{\frac{50000}{42698}}=1,02666

          r=0,02666=2,666\%

Tusind gange tak! Salute til dig!


Skriv et svar til: Hurtig hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.