Kemi

Argument for at spektrallinjer skyldes absorption fra vib. grundtilstand

06. maj 2015 af sejereje91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Jeg får følgende opgave:


Ovenfor er vist et IR absorptionsspektrum af CO_2. Spektret er optaget ved at bestråle en gascelle
indeholdende carbondioxid med IR stråling og måle absorptionen. Gascellen holdes ved stuetemperatur.
Normalvibrations-frekvenserne i CO_2 er :
w_1= 1388 cm^-1
w_2= 667 cm^-1
w_3 = 2349 cm^-1
.
a)
Argumenter for at alle spektrallinierne skyldes absorption fra den vibrationelle grundtilstand (0 0 0)

____

Hvordan i alverden ser man det?
IR spektret er vedhæftet, men tror ikke at man skal bruge det.. Er det noget med vibrations energilevel udtrykket eller?

- Frustreret studerende :-)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af Heptan

w_1 er da lidt svær at se i spektret?


Svar #2
06. maj 2015 af sejereje91 (Slettet)

Ja, jeg forstår det heller ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af Heptan

Og hvor er frekvensen som man kan se ved ca. 3600-3700 cm-1


Svar #4
06. maj 2015 af sejereje91 (Slettet)

Jeg har kun det, jeg har skrevet og vist her. andet får jeg ikke oplyst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2015 af Heptan

Det er nok nogle overtoner. Jeg ved ikke lige hvad man skal gøre, men mon ikke det har noget at gøre med de vibrationelle energier,

Evib = (ν + ½)ε

hvor ν = 0,1,2 ...

og ε = h/(2π) · √(k/µ)

hvor µ er den reducerede masse.


Svar #6
06. maj 2015 af sejereje91 (Slettet)

Skal senere hen også argumentere for 4 overtoner, så det er en mulighed.

er mine værdier så Evib?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2015 af Heptan

Så da man kender energierne for grundtilstanden, kan man beregne energierne for (0 0 1), (0 1 0) osv. og se om de matcher...


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2015 af Heptan

Jeg ved ikke hvad "normalvibrationsfrekvenser" er, men måske er det dem hvor kvantetallet ν = 0 for hver type vibration.


Skriv et svar til: Argument for at spektrallinjer skyldes absorption fra vib. grundtilstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.