Matematik

Formel

07. maj 2015 af prettygirl99 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej 

Jeg ville spørge jer om i har en formel til at regne uden moms og en med moms på et beløb? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2015 af Stats

Prisenmoms = Prisenuden moms · (1 + Moms i decimaltal)

Prisenmoms / (1 + Moms i decimaltal) = Prisenuden moms

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2015 af Stats

Ex

Moms er på 25%
25% i decimaltal er 25/100 = 0,25

Prisen på en vare er 100 kr. uden moms.

Med moms bliver den:

Prisenmoms = Prisenuden moms · (1 + Moms i decimaltal)

                 = 100 · (1 + 0,25) = 100 · 1,25 =  125 kr.

Vi kan nu regne baglæns..

Prisenuden moms = Prisenmoms / (1 + Moms i decimaltal)
                           = 125 / (1 + 0,25) = 125 / 1,25
                           = 100 kr.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2015 af mathon

                   pris_{med}=pris_{uden}\cdot 1,25

                   pris_{uden}=\frac{pris_{med}}{1{,}25}=pris_{med}\cdot 0{,}80


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2015 af 123434 (Slettet)

1)

Prisen er 500 kr eksklusiv moms, altså uden moms

Hvad er prisen med moms?

500=100%  prisen med moms er 125%, hvor prisen uden moms er 100%

125%=500/100*125=625

Prisen med moms er 625 kr

2)

Prisen inklusiv moms er 1200 kr

Hvad er prisen uden moms?

125%=1200  125% svarer til prisen med moms, 100% er prisen uden moms

100%=1200/125*100=960

Prisen uden moms er 960 kr


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2015 af mathon

1)

                 pris_{inc}=pris_{exc}\cdot 1{,}25

                 pris_{inc}=\left ( 500\; kr \right )\cdot 1{,}25=625\; kr

              


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2015 af mathon

2)

                 pris_{exc}=\left ( 1200\; kr \right )\cdot 0{,}80=960\; kr


Skriv et svar til: Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.