Kemi

Elektron struktur

09. maj 2015 af BuBas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder og skal opskrive elektron strukturen for et atom fra anden periode. 

Jeg er kommet frem til, at man kan skrive elektron sturkturen for carbon som: [He]2s^2 2p^4, men er der nogen der forklare hvorfor? Tænker det har noget at gøre med, at den har 6 elektroner i ydersteskal, og er i periode 2. Men forstår ikke systemet med at der både er s og p orbitaler. 

Mange tak på forhånd :) 


Svar #1
09. maj 2015 af BuBas (Slettet)

Jeg mente oxygen og ikke carbon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2015 af mathon

                       _3\textrm{Li}\; \left [ He \right ]\, 2s^1     

                       _4\textrm{Be}\; \left [ He \right ]\, 2s^2      

                       _5\textrm{B}\; \left [ He \right ]\, 2s^2\, 2p^1          

                       _6\textrm{C}\; \left [ He \right ]\, 2s^2\, 2p^2         

                       _7\textrm{N}\; \left [ He \right ]\, 2s^2\, 2p^3         

                       _8\textrm{O}\; \left [ He \right ]\, 2s^2\, 2p^4

                       _9\textrm{F}\; \left [ He \right ]\, 2s^2\, 2p^5

                       _{10}\textrm{Ne}\; \left [ He \right ]\, 2s^2\, 2p^\mathbf{\color{Red} 6}

...........

                       _{11}\textrm{Na}\; \left [ Ne \right ]\, 3s^1


Svar #3
09. maj 2015 af BuBas (Slettet)

Tror jeg har fanget pointen.. tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Elektron struktur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.