Matematik

Funktion

14. maj 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har en funktion der lyder:

f(x)=(26400*x)/(x+1) - 2350x+12000

f(x) er fortjenesten og x er mængden af tilført gødning.

Jeg får så at vide, at grafen til f har en vandret tangent i intervallet (0;10). Røringspunktet for denne tangent kaldes P

b) bestem koordinatsættet til P og gør rede for, hvad det fortæller om fortjenesten. 

Okay, så jeg forstår ikke rigtigt, hvordan man bestemmer koordinatsættet? Er det noget man gøre via. et matematisk progam eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2015 af Stats

1. Differentier funktionen f(x)
2. Sæt f'(x) = 0
3. isoler x
4. Indsæt den fundne x, i den oprindelige funktion, f(x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
14. maj 2015 af pashtoon123 (Slettet)

Jeg får f'(x)=0 til x = -4,35 v x = 2,35

Hvilke af dem sætter jeg ind i den oprindelige funktion, f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2015 af mathon

#2

Jeg får så at vide, at grafen til f har en vandret tangent i intervallet \mathbf{\color{Red} \left [ 0;10 \right ]}. Røringspunktet for \mathbf{\color{Red} denne} tangent kaldes P.


Svar #4
14. maj 2015 af pashtoon123 (Slettet)

#3 forstår ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2015 af mathon

#4

-4,35 tilhører jo ikke \mathbf{\color{Red} \left [ 0;10 \right ]}, hvorfor \left ( -4{,}35;f(-4{,}35) \right ) ikke kan være et søgt røringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2019 af Bygningsingeniør

Hej, hvad er så y-værdien, når x er 2.35


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2019 af Bygningsingeniør

Hej igen, jeg har svaret nu


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.