Kemi

Opgaver

31. maj 2015 af Niclas95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med opgave a og b? :)

Vedhæftet fil: kemi.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2015 af Soeffi

Til venstre: (E)-3-(4-hydroxyphenyl)prop-2-enoic acid

Til højre: (Z)-3-(4-hydroxyphenyl)prop-2-enoic acid


Svar #3
31. maj 2015 af Niclas95 (Slettet)

Tusind tak :)


Svar #4
31. maj 2015 af Niclas95 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2015 af Soeffi

#2 (E/Z)-3-(4-hydroxyphenyl)prop-2-enoic acid 

Den grundlæggende kulstofkæde er propensyre -CH=CHCOOH. Kædens C'er nummereres: 

-C3H=C2HC1OOH. Det ses, at dobbeltbindingen sidder mellem C2 og C3 hvoraf C2 er mindst, heraf slutningen af navnet: ...prop-2-enoic acid eller på dansk: ...prop-2-en syre.

Phenylgruppen sidder på C3, hvoraf kommer starten: "3-(..."

OH sidder på fjerde C i phenylgruppen regnet fra det sted, hvor phenylgruppen er bundet til propensyre-kæden, heraf: ...4-hydroxyphenyl...

Forrest står (E)- eller (Z)- afhængig af om der er tale om trans- eller cis- formen af stoffet, dvs. om den to H på ...-CH=CH-... sidder på hver sin side af bindingen (Entgegen) eller på samme side (Zusammen).


Svar #6
31. maj 2015 af Niclas95 (Slettet)

Tak igen :D


Skriv et svar til: Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.