Kemi

Ph hos H2SO4 ved 2 reaktioner

04. juni 2015 af Siffums (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har tænkt på noget. Hvis man har en opløsning 0,02M af H2SO4 og den reagere to gange. Hvad vil pH værdien så være på anden gang den reagere:

H2SO4 + H2O --> HSO4- + H3O+

HSO4- + H2O  --> SO4- + H3O+

0,02M giver en pH på 2

Men vil pH falde yderligere efter anden reaktion og evt hvorfor? eller ....er lidt i tvivl

Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2015 af mathon

pK_{a2}=1{,}92  dvsmiddelstærk                               

                                  \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{0,02-\left [ H_3O^+ \right]}=10^{-1,92}\; \; \; \; \left [ H_3O^+ \right ]>0

                                  \left [ H_3O^+ \right ]=1{,}03861\cdot 10^{-2}\; M

                                  pH=-\log\left ( 1{,}03861\cdot 10^{-2}\right)=1{,}98


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. juni 2015 af Soeffi

Se evt:

https://www.youtube.com/watch?v=gd8mYfiURx0 (antagelse om fuldstændig dissociering af begge H+).

https://www.youtube.com/watch?v=gyYrQg75AyA (antagelse om delvis dissociering af andet H+).


Svar #3
04. juni 2015 af Siffums (Slettet)

Ok, mange tak for jeres svar :)


Skriv et svar til: Ph hos H2SO4 ved 2 reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.