Kemi
Beregning af pH og ligevægtskoncentration
05. juni 2015 af
Star04 (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Midler fra Salicylsyre C6H4(OH)COOH anvendes som lægemidler mod smerte og feber. Beregn pH og ligevægtskoncentration af de øvrige (C6H4(OH)COOH og C6H4(OH)Coo^- i en 0,010 M Salicylsyreopløsning ved 25 grader C.
K_a for C6H4(OH)COOH er 1.1*10^-3 M og kw = 1,0* 10^14 M^2 ved 25 grader C
K_a for C6H4(OH)COOH er 1.1*10^-3 M og kw = 1,0* 10^14 M^2 ved 25 grader C
Skriv et svar til: Beregning af pH og ligevægtskoncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

C6H4(OH)COO- (aq) + H3O+ (aq)![\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{(0,010\; M)-\left [ H_3O^+ \right ]}=1{,}1\cdot 10^{-3}\; M^2\; \; \; \; \; \; \; \left [ H_3O^+ \right]>0](https://media.studieportalen.dk/images/equations/MdtqxUMLSuqGAHJzNQ1FAw==.gif)
![\left [ H_3O^+ \right ]=\left [ C_6H_4(OH)COO^- \right ]=2{,}812\cdot 10^{-3}\; M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/VMO4HFxtHwk305VXj2D-WA==.gif)
![\left [ C_6H_4(OH)COOH \right ]=(1{,}0\cdot 10^{-2}\; M)-\left (2{,}812\cdot 10^{-3}\; M \right )=7{,}188\cdot 10^{-3}\; M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/FBw1wdzyUyE7cER1U_I5qA==.gif)
![pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )=-\log\left ( 2{,}812\cdot 10^{-3} \right )={2,}6](https://media.studieportalen.dk/images/equations/_XYuAihEMyJ3Y78ySREmgA==.gif)