Matematik

linær sammenhæng - HJÆLP (maple)

14. juni 2015 af lenaklinge (Slettet) - Niveau: C-niveau

okay jeg har punkterne (-1,3) og (4,7)
Jeg har beregnet a = 2. 
Nu skal jeg beregne b: MEN det driller mig!! :( 

Jeg siger:   b  =  -3  -  2  *  -1   men Maple kan ikke regne ud
 

kan man ikke sige 2*-1 ??? Eller hvorfor kan den ikke regne det ud?? 

Håber der er nogle der kan hjælpe mig, da jeg kan resikere at skulle op i det imorgen til matematik... tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2015 af Toonwire

Hejsa

Fejlen du får i Maple er på grund af måden du opskriver produktet  -2\cdot -1.
Når man udregner et sådan produkt, hvor der ganges med et negativt tal, skal man sørge for at der kommer parenteser omkring:

-2\cdot (-1)

------------

Det var Maple-delen. En anden ting er, at du ikke har udregnet a korrekt.

For en lineær sammenhæng udregnes a ved:

a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}
 


Svar #2
14. juni 2015 af lenaklinge (Slettet)

Hvorfor er det ikke korrekt?? Jeg har også udregnet a, med den formel. 

jeg har sagt at  (-1, -3) og (4, 7)  =  (x, y1) og (x2, y2

Er det forkert ???

ellers mange tak for dit svar omkring maple!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2015 af mathon

fordi du har regnet med punkterne
                                                            (-1\, ;-3) og (4\, ;7)
som rettelig bør være
                                                            (-1\, ;3) og (4\, ;7)

med mindre det er en tastefejl.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2015 af Toonwire

Det virker til at være en tastefejl.

\\\text{For punterne }(-1,-3) ~og~(4,7)~~~\Rightarrow~~a=\frac{7-(-3)}{4-(-1)}=\frac{10}{5}=2\\ \\\\\text{For punterne }(-1,3) ~og~(4,7)~~~\Rightarrow~~a=\frac{7-3}{4-(-1)}=\frac{4}{5}\\ \\


Skriv et svar til: linær sammenhæng - HJÆLP (maple)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.