Matematik

Tegn en graf der opfylder krav

19. juli 2015 af Rosinar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. nogen der kan hjælpe???!!

" Tegn grafen for en funktion f, der opfylder følgende:

- Vm(f) = [0;7]

- f(1) = 4

- f ' (3) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juli 2015 af 123434 (Slettet)

Vm(f)=[0;7] er værdimængden. y-værdierne går fra 0 til 7

f(1)=4 betyder, at grafen går igennem punktet (1,4)

f'(3)=0 betyder, at hældningen af tangenten i punktet 3 er 0. tangenthældningen ligger vandret på y-aksen


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. juli 2015 af SuneChr

Med definitionsmængden     3 - 2/3·√21  ≤ x ≤  3 + 2/3·√21
vil andengradsfunktionen
f (x) = - 3/4·(x - 3)2 + 7
opfylde betingelserne.


Svar #3
20. juli 2015 af Rosinar (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Tegn en graf der opfylder krav

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.