Matematik

Differentiere

22. juli 2015 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle sammen. Jeg har brugt for hjælp. Jeg skal differentiere følgende udtryk:

f(x)=\frac{-1}{x^3}

f(x) = -1

g(x) = x^3

f'(x) = 0

g'(x) = 3x^2

f'(x)=\frac{0*x^3+1*3x^2}{x^5}

=\frac{3x^2}{x^5}

Jeg har brugt denne her metode her:

h'(x)=\frac{f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x)}{g(x)^2}

Kan jeg godt bruge denne her metode, og er resultatet rigtigt ? 

Knus Liva 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juli 2015 af LeonhardEuler

Ja, det kan man godt, men det er ikke ensbetydende med du kan. Du regner forkert. Omskriv i stedet til 

            f(x) = -1/x3 =  -x-3

og benyt reglen for potenser 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. juli 2015 af mathon

                             f(x)=\frac{-1}{x^3}=-\frac{1}{x^3}

                             f{\, }'(x)=-\frac{-1}{(x^3)^2}\cdot (x^3){}'=\frac{3x^2}{x^6}=\frac{3}{x^4}=3x^{-4}


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. juli 2015 af mathon

 med
                 f(x)=-1 \; \; \; og\; \; \; f{\, }'(x)=0

                 g(x)=x^3 \; \; \; og\; \; \; g{\, }'(x)=3x^2\; \; \; og\; \; \; g^2(x)=x^6
haves:
                 \left ( \frac{f(x)}{g(x)} \right ){}'=\frac{f{\, }'(x)\cdot g(x)-f(x)\cdot g{\, }'(x)}{g^2(x)}=\frac{0\cdot g(x)-(-1)\cdot 3x^2}{x^6}=

                                                                                                      \frac{3x^2}{x^6}=\frac{3}{x^4}
 


Svar #4
22. juli 2015 af LivaAaa (Slettet)

mange tak for jeres svar :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juli 2015 af 123434 (Slettet)

Liva, jeg vil bare gøre således

f(x)=-1/x3

omskrives til f(x)=-1*x-3=-x-3

(-x-3)'=-3*-1*x-3-1=3x-4

f(x)=-1/x3 differentieres til 3x-4


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.