Fysik

Bestem massen af vanddamp i et lokale

10. august 2015 af wheden (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Har denne universitetesopgave som jeg håber i kan hjælpe mig med.

Filen er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan starte med at finde massen af vanddamp i mætningssituationen:

pV = nRT  <=>

n = pV/(RT)

n = (3,78 *10^3 Pa * 150 m^3) / (8,31 J/(mol*K) * (28 + 273 K) ) = 226,7 mol

m = 226,7 mol * 18 g/mol = 4081 g = 4,081 kg

Man tager så 58% heraf:

0,58 * 4,081 kg = 2,37 kg


Svar #2
10. august 2015 af wheden (Slettet)

Tak for det!

Kunne du evt. også kigge forbi mine andre spørgsmål?


Skriv et svar til: Bestem massen af vanddamp i et lokale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.