Kemi

Fysisk kemi

12. august 2015 af mrseyed (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Det er en opgave fra sommers eksamensæt og jeg er virkelig lost i den , er der nogle der kan hjælpe:)?

Betragt følgende hypotetiske reaktion som forløber ved 1000 K

A(g) + B(g) --> C(g)

Standard-reaktions-enthalpien for denne reaktion er bestemt til -184,6 kJ mol-1 ved 300 K. 

Bestem standard-reaktions-enthalpien for reaktionen ved 1000 K, når det oplyses, at d e tre komponenters molære varmekapaciteter ikkeer konstante i temperaturintervallet 300-1000 K, men kan beskrives ved hjælp af følgende empiriske udtryk:

A :  Cp,m/(J mol-1 K-1) = 27.85 + 0.00326 T/K

B :  Cp,m/(J mol-1 K-1) = 33.72 + 0.00065 T/K

C: Cp,m/(J mol-1 K-1) = 27.75 + 0.00460 T/K 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal vist bruge formlen

ΔHm(T2) = ΔHm(T1) + ∫T1T2 ΔCp,m * dT

hvor ΔCp,m = ∑νCp,m(produkter) - ∑νCp,m(reaktanter)

Så du har

ΔHm(1000K) = -184,6 *103 J/mol + ∫3001000 ( 27,75 + 0,00460T - (27,85 + 0,00326T + 33,72 + 0,00065T) ) dT


Skriv et svar til: Fysisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.