Matematik

Lodret afstand

13. august 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har f(x)=x og g(x)=x3

a) h(x)=x-x3 beskriver for 0<x<1  den lodrette afstand mellem de to grafer, når x=0,8

b) bestem den maksimale lodrette afstand mellem de to grafer i intervallet 0<x<1

c) Bestem arealet af det område, der afgrænses mellem de de to grafer i intervallet 0<x<1

Min løsning

a) h(0,8)=0,8-0,83=0,288

Den lodrette afstand mellem de to grafer er 0,288 når x=1

b)

Den maksimale lodrette afstand findes ved h'(x)=0

h(x)=x-x3

h'(x)=1-3x2=0

x=-0,57730269 og x=0,57730269

x=-0,5773 dur ikke som løsning, da x skal være mellem mellem 0 og 1

Når x=0,57730269(afrundet til 0,6) er den lodrette afstand størst

c)

Areal 10∫H(x)

h(x)=x-x3

H(x)=1/2x1+1-1/4x3+1

H(x)=1/2x2-1/4x4

 10∫1/2x2-1/4x4=1/4

Arealet af området er 1/4

Får I samme resultater som mig?

Tusind tak-det er mig til stor hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2015 af LeonhardEuler

Metoderne og beregninger ser udmiddelbart korrekte ud. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. august 2015 af Soeffi

Jeg får det samme bortset fra mindre detaljer.


Svar #3
13. august 2015 af 123434 (Slettet)

Tak venner


Skriv et svar til: Lodret afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.