Matematik

Definitionen på 10-talslogaritmen

20. august 2015 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er definitionen på 10-talslogaritmen ikke

 log(10^x)=x 

 10^{log(x)}=x

Men hvad betyder de ? 

Håber i kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2015 af SuneChr

Logaritmefunktionen og eksponentialfunktionen er hinandens omvendte funktioner.
ln x = y  ⇔  x = ey
Enhver logaritmefunktion er proportional med den naturlige logaritmefunktion  ln (x) .
Man har f.eks.    log x = ln x / ln 10  som er definitionen på log10 x


Svar #2
20. august 2015 af LivaAaa (Slettet)

ja okay. tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2015 af mathon

                   \log_{10}(x)=\left ( \frac{1}{\ln(10)} \right )\cdot \ln(x)\; \; \; \; x\in \mathbb{R}_+


Skriv et svar til: Definitionen på 10-talslogaritmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.