Kemi

Hjælp til at navngiv ionforbindelser

07. september 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Navngiv disse ionforbindelser: Hvordan gør jeg dette 

a) FeCl2   hhv FeCl3


b) SnO hhv SnO2

Håber på en hjælpende forklaring. På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2015 af 123434 (Slettet)

FeCl2=jern(ll)chlorid. Jern afgiver her 2 elektroner, derfor skrives tallet 2 i romertal i parentesen

FeCl3=jern(lll)chlorid. Jern afgiver her 3 elektroner, derfor skrives tallet 3 i romertal i parentesen

SnO=Tinoxid

SnO2=Tin(ll)oxid


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2015 af 123434 (Slettet)

Navngivning af salte

Positiv ion+negativ ion+endelsen id


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2015 af Heptan

b) Tin(II)oxid hhv. tin(IV)oxid. Romertallet angiver oxidationstrinnet for tin.


Svar #4
09. september 2015 af annahansen2 (Slettet)

Tak for hjælpen, det hjalp meget på forståelsen. 

Jeg sidder med en anden opgave, hvo jeg skal navngive ionforbindelser.

K2CrO4 

Al2(SO4)

HBr

Jeg skal skrive hvilke ioner de tre består af, men ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gøre.

På forhånd tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2015 af 123434 (Slettet)

Kaliumchromat-K2CrO4

Aluminiumsulfat-Al2(SO4)3

Hydrogenbromid-HBr


Skriv et svar til: Hjælp til at navngiv ionforbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.