Matematik

En simpel ligning spørgsmål

11. september 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

Der står i min bog: i ligningen 0,25*x=3 er det smart at gange med 4 på begge sider af lighedstegnet fordi 4*0,25=1

Je forstå godt pointen i dette, men hvordan kan det være at man lige pludselig må tage et helt andet tal der ikke står i ligningen i forvejen? Jeg ville fx have sagt 0,25x divideret med 0,25 på den ene side og så også 3/0,25 på den anden side, som jo så også resulterer i x=12. Jeg ville ikke bare tage et helt andet tal (4), da det tal jo ikke er i ligningen til at starte med og jeg ville derfor ikke selv tænke på at skulle arbejde med et firetal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2015 af 123434 (Slettet)

0,25x=3

Du kan godt med 4, men så skal du huske at gøre det på begge sider af lighedstegnet

4*0,25x=3*4

x=12


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2015 af 123434 (Slettet)

Ellers

0,25x=3

0,25x/0,25=3/0,25

x=3:(1/4)=12/4:1/4=12/4*4/1=12*4/4*1=12


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2015 af StoreNord

Når du dividerer med 0,25 som jo er     \frac{1}{4},    så er det jo det samme som at gange med den omvendte,     \frac{4}{1}

som er 4.

Og du må da indrømme, at det er nemmere at gange med 4.   :)


Svar #4
11. september 2015 af MMLL13

Nårh jeg kan godt se det nu StoreNord.. Synes dog at det er lettest at dividere 0,25, men det er nok bare mig :D Tak for hjælpen ihvertfald til jer begge to :)


Skriv et svar til: En simpel ligning spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.