Matematik

DIFFERENTIALREGNING BRUG FOR HJLÆLP!!

13. september 2015 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til disse opgaver.. 

Opgave 1

En funktion f er bestemt ved f(x) = 0.25x + √x.
a) Bestem ligningen for tangenten til f i punktet (4,f(4)).

Grafen for f har en tangent, som er parallel med linjen m : y = 1.25x + 3. 

b) Bestem ligningen for tangenten, der er parallel med m. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2015 af peter lind

a) Brug at lignigen for en tangent til grafen for en funktion f(x) i (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

b) Hvis tangenten er parallel med m gælder at i røreingspuktet er  f'(x0) = 1,25.  Brug dette til at finde x0 og dernæst f(x0). Derefter kan du bruge tangentligningen


Svar #2
13. september 2015 af LineSuhe

Forstår ikke helt hvad jeg skal gøre i b? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2015 af peter lind

1. find f'(x)  (er formodentlig gjort)

2. løs ligningen f'(x) = 1,25 kald løsningen x0

3. find f(x0)

4. Indsæt resultatet fra 2. og 3. i tangentligningen


Svar #4
13. september 2015 af LineSuhe

Er f(x0) punktet (4)???


Svar #5
13. september 2015 af LineSuhe

Forstår stadig ikke hvad jeg skal gøre med y=1.25x+3, for at finde ligningen ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2015 af peter lind

nej. x0 finder du ved at løse ligningen f'(x0) = 1,25


Svar #7
13. september 2015 af LineSuhe

Sådan her? 

f(x0)=1.25
f(x0)/1.25=1.25/1.25
f(x0)=1
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2015 af peter lind

f(x0) = 1,25 = 1 !!!

Det skal også være den afledede af f(x), der skal indgå i ligningen


Svar #9
13. september 2015 af LineSuhe

Super. Jeg fandt frem til resultatet. Tak. 


Skriv et svar til: DIFFERENTIALREGNING BRUG FOR HJLÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.