Matematik

Beregning af højden af en spand.

15. september 2015 af sunny28590 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen som er god til matematik, kan hjælpe med at løse denne her regnestykke?

det jeg har forsygt:

11,5L = 11500cm^2 -> 1150dm^3

radius:

10cm =1,0dm

14cm = 1,4dm

1/3 = 0,33

h = 0,33 * 1150 / 3,14 * (1,4dm^2 * 1,0dm^2 * 1,4dm + 1,0dm)

h= 27,98dm^3

Jeg ved ikke hvad jeg gøre galt, men det er ikke det rigtige resultat.

Hjælp!

tak på forhånd :)!

(opgaven er vedhæftet for neden)

Vedhæftet fil: opgave 6.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du har rod i enhederne. 1L = 1dm3 og h måles ikke i dm3.

I  parentesen har du skrevet *, hvor der skulle stå + og omvendt, men ikke konsekvent.

Husk også enheden på rumfanget i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2015 af SuneChr

#  0 og 1  Diverse mangler får mig til at tænkr på:
SP 1509152348.GIF

Vedhæftet fil:SP 1509152348.GIF

Svar #3
16. september 2015 af sunny28590 (Slettet)

Hej

Det forstår jeg ikke rigtig. Jeg har fuldt formlen som er beskrevet i opgaven. Var det ikke meningen at jeg skulle gøre det?

I formlen står der gange i parentesen, derfor brugte jeg den samme methode.

Kan du forklar mig med mellem regninger? Fordi jeg har prøvet alt hvad jeg kunne komme i tanke om.

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2015 af mette48 (Slettet)

V= 1/3*π *(R2+r2+R*r)*h

R=14 cm =1,4 dm

r=10 cm=1,0 dm

V=11,5 l =11,5 dm3

11,5=1/3 * 3,14*(1,42+1,02+1,4*1,0)*h

isoler h


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2015 af SuneChr

Løs ligningen m.h.t. h

11,5=\frac{\pi }{3}\cdot \left ( 1,4^{2}+1^{2}+1,4\cdot 1 \right )\cdot h
h kommer da ud i dm.
Vink:  1 dm = 10 cm    og     1 dm3 = 1 liter
# 2 og 3  Din spand er sikkert OK. Dirch Passer havde visse problemer med et hul i  s i n  spand.
# 4  Ja, nogen gange skriver vi samtidig vores indlæg og således dobbeltposterer.


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

#3

I formlen står der + + *, du har skrevet * * +.

Rumfanget er 11,5L = 11,5dm3.

V= \frac{\pi }{3}h\left ( R^2 + r^2 + r\cdot R \right )

h isoleres ved at der divideres med π og parentesen og ganges med 3:

h = \frac{3V}{\pi\left ( R^2 + r^2 + r\cdot R \right ) }

Heri indsættes tallene:

h = \frac{3\cdot 11,5dm^3}{\pi\left ( (1,4dm)^2 + (1,0dm)^2 + 1,0dm\cdot 1,4dm \right ) }
h = \frac{3\cdot 11,5dm^3}{\pi\left ( (1,4dm)^2 + (1,0dm)^2 + 1,0dm\cdot 1,4dm \right ) }= \frac{3\cdot 11,5dm^3}{\pi\left ( 1,96dm^2 + 1,0dm^2 + 1,4dm^2 \right ) }


Skriv et svar til: Beregning af højden af en spand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.