Kemi

Bestem, hvor stor en stofmængde diiod, der er tilsat ved ækvivalenspunktet

24. september 2015 af hehi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber virkelig der er en der kan hjælpe :)

jeg skal bestemme hvor stor en stofmængde diiod, der er tilsat ved ækvivalenspunktet. 

Jeg har brugt en ascorbinsyre der indeholder ca. 0,5g ascorbinsyre/L. Så har jeg afmålt med pipette 10,0 mL og tilsat 1 mL 1% stivelsesopløsning. 

Her har jeg så fundet ud af at ascorbinsyre har en masse på 0,005g og stofmængde på 2,83mol

jeg har så fyldt en burette med 0,002M diiodsoløsning og titreret med diiodopløsningen. Her har jeg så brugt 14,7mL diiod. 

Håber virkelig at der er en der kan hjælpe mig med at bestemme hvor stor en stofmængde der er tilsat ved ækvivalenspunktet :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2015 af Soeffi

#0. I hvilket forhold reagerer ascorbinsyre og diiod?


Svar #2
24. september 2015 af hehi (Slettet)

1-2

vedhæftet i billede


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2015 af Soeffi


Svar #4
24. september 2015 af hehi (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2015 af Soeffi

#0 ... fyldt en burette med 0,002M diiodsoløsning og titreret med diiodopløsningen. Her har jeg så brugt 14,7 mL diiod ... 

 Antal mol diiod tilsat bliver:

n(diiod) = c(diiod)·V(diiod) = 0,002 M · 14,7 mL = 0,002 mol /L · 14,7 · 10-3 L = 2,94 · 10-5 mol.


Skriv et svar til: Bestem, hvor stor en stofmængde diiod, der er tilsat ved ækvivalenspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.