Kemi

Ved hvilken temperatur er K=1?

28. september 2015 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Hvis K=0,000217 og ΔHo = 14,2 kJ/mol ved 25oC. Ved hvilken temperatur er K=1?

(Du kan antage at ΔHo og ΔSo er uafhængig af temperatur)

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal bruge

ln(K) = -ΔHo/(RT) + ΔSo/R

Start med at bestemme ΔSo med

ΔSo = R * ( ln(K) + ΔHo/(RT) )

med værdierne K = 0,000217, ΔHo = 14,2 og T = 25 + 273

Find så T med

T = ΔHo / ( ΔSo - R*ln(K) )

med værdierne K = 1, ΔHo =  14,2 og ΔSo-værdien du fandt før.

T kommer så ud i K.


Svar #2
28. september 2015 af Kemi1996 (Slettet)

#1Tak for hjælpen, det hjalp meget !


Skriv et svar til: Ved hvilken temperatur er K=1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.