Matematik

Sider i firkant

02. oktober 2015 af Dian123 - Niveau: A-niveau

hej. jeg har vedhæftet en opgave. Jeg skal beregne siden BD. Og også AD. Hvis jeg ex starter med BD.. så er B 90 grader skal jeg så bare tænke på at der er tale om en vinkel halvering? dvs jeg skal bruge sinusrelationerne hvor B= 45?

Vedhæftet fil: mat- ekstraopgaver.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2015 af Lurch (Slettet)

Den eneste side der ikke er givet i tegningen er BC. Er det denne du skal finde? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2015 af PeterValberg

BD er en diagonal.... beregn |BD| vha. Pythagoras

|AD| er allerede oplyst på tegningen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2015 af Soeffi


Svar #4
02. oktober 2015 af Dian123

#2

jeg mente AC ikke AD.. Jeg forstår stadig ikke hvordan jeg kan finde BD når jeg ikke har vinklen på B. Er det en vinkel halvering? dvs 45 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Tegn en hjælpelinie gennem C vinkelret på AD. Kald liniens skæring med AD for E

ED er paralel med AB og har samme længde altså 5.

Trekant CDE er retvinklet, CE=5 og CD=6 Beregn ED og derefter AE og BC

ABC er retvinklet med AB=5 og du har lige beregnet AE, så nu kan AC beregnes.

Alle beregninger skar ved brug af pythagoras og det er nok mest overskueligt, hvis du beholder mellemresultaterne som π i stedet for at "slå talværdierne op med en masse decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2015 af Soeffi

Geogebra.

Vedhæftet fil:trapez.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2015 af Soeffi

.

Vedhæftet fil:trapez.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2015 af mathjælper (Slettet)

Jeg læser dit spørgsmål som at du ikke kan finde lBDl - altså længden af BD. Er det længden af BD du skal finde?


Svar #9
02. oktober 2015 af Dian123

Mange tak alle! jeg har nu beregnet AC til at være 6.22. lyder det rigtigt nok? Og hvordan jeg kan jeg så beregne BD?

#8 ja det er BD


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2015 af Soeffi

Fra link i #3:

BD er hypotenusen i en retvinklet trekant.


Svar #11
02. oktober 2015 af Dian123

#10 nåå ja det kan jeg godt se, det er hyponusen i trekant ABD.. tusind tak! :-)


Skriv et svar til: Sider i firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.