Kemi

Alkoholfremstilling ved addition

09. oktober 2015 af humseper1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder og kæmper med følgende opgave. Nogen der kan hjælpe?

Vis hvordan du vil fremstille følgende stofffer ved addition:

1: butan 1-ol

2: butan 2-ol.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2015 af Heptan

Prøv at finde nogle alkener der vil give stofferne. Jeg ville nok vælge alkener med fire carbonatomer ...


Svar #2
10. oktober 2015 af humseper1 (Slettet)

Er dette korrekt?

CH2=CH2-CH2-CH3+H2O\rightarrowCH3-CH2-CH2-CH2-OH

            Butan-1-ol

CH3CH2C=CH2+H2O\rightarrowCH3-CH(OH)CH2-CH3

                Butan-2-ol


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2015 af LubDub (Slettet)

CH2 = CH - CH2 - CH3     +      H2O      ------>       CH3 - CH2 - CH2 - CH2 - OH
     but-1-en                                                                     butan-1-ol


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2015 af LubDub (Slettet)

CH3 - CH = CH - CH3      +      H2O      ------>      CH3 - CH(OH) - CH2 - CH3
        
but-2-en                                                                  butan-2-ol


Skriv et svar til: Alkoholfremstilling ved addition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.