Matematik

Opstilling af ligninger

10. oktober 2015 af Skolepie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, jeg kan simpelthen ikke finde ud af disse opgaver er der nogle der kan hjlæpe mig med dem? Gerne også forklare så jeg forstår dem :-)

En båd driver langsomt ned ad Donau. 

8 timer efter midnat 1 oktober er den 8 km nedenfor Parlamentet i Budapest, 11 timer efter midnat 1. oktober er den 14 km nedenfor Parlamentet i Budapest.

1. Hvor hurtigt driver båden?

2. Hvornår passerede båden Parlamenetet i Budapest?

3. Opstil en ligning til at holde styr på, hvor langt ned ad Donau, båden er kommet, siden den passerede Parlamenet. 

4. Forklar betydningen af de 4 symboler i den, du opstillede

5. Hvilken as størrelseren er konstanter?

6. Hvilken af størrelserene er uafhængig variabel?

7. Hvilken af størrelserne er den afhængige variabel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1.

v = (14 km - 8 km)/(11 t - 8 t) = 2 km/t

2.

Tid om at sejle 8 km:  8 km/(2 km/t) = 4 timer

Klokkeslet da båden passerede Parlamentet: 8 timer efter midnat - 4 timer = 4 timer efter midnat

3.

y = 2*(x - 4)

4.

y: Afstand fra Parlamentet

2: Bådens hastighed

x: Antal timer efter midnat 1. oktober

4: Klokkeslettet (antal timer efter midnat), da båden passerede Parlamentet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

og y er den afhængige variabel. (Den afhænger jo af x.)


Skriv et svar til: Opstilling af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.