Matematik

Sidelængde og vinkelmål

15. oktober 2015 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Angiv sidelængder og vinkelmål for en ligebenet trekant med et areal på 32 000 m2 

Jeg er ikke særlig god til mat, hvordan er det man gør? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Et tilsvarende spørgsmål er oprettet. :)

A = 32000 m2                   =  ligebenet trekant

A = ( (d1·d2)/2 )/2             =  rombe/2             = ligebenet trekant      (... hvor d = længde af en diagonal)

... da diagonalerne er lige store for en rombe, så d1 = d2 . Dvs, Arealet for en ligebenet trekant = (d2/2)/2

Ved at finde længde af en diagonal, kan løses;

       32000 m2 = ( d2/2 )/2      ⇔   32000 m2 = d2/4     ⇔     d = 357,771 m       =  g (grunden)      , så er h = g/2.

Se http://bit.ly/1X7lwzm


Skriv et svar til: Sidelængde og vinkelmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.