Matematik

Differentiere

22. oktober 2015 af carlpeder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en klog person, som kan finde ud af at differentiere disse to funktioner? :-)

c) f (x) = 5x + 1/X, P (2, f (2)) 

d) f(x) = 3x2 − 1/X, P(1,f(1)) 

/ ---> skal forestille en brøkstreg :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2015 af janusvm (Slettet)

Brug, at der gælder at

\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d x}} x^n = n x^{n-1}

og at

\frac1x = x^{-1}

samt at du kan differentiere en sum ved at tage summen af leddene differentierede hver for sig.


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.