Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

23. oktober 2015 af xoxogossipgirls (Slettet) - Niveau: C-niveau

3x + 4y -23= 0

2x - 3y - 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2015 af DavidJac (Slettet)

Brug dem til at løse hinanden. Du kan isolere x som en funktion af y i den ene. Vi prøver

2x-3y-4=0

Vi isolere x

2x=3x+4

x=\frac{3}{2}y+2

som du så kan indsætte på x plads i en af funktionerne også isolere y, hvorved du kan finde en værdi for y

3*(\frac{3}{2}y+2)+4y-23=0

Hvor du så kan isolere y i.

Vi reducere:

\frac{9}{2}y+6+4y-23=0

isolere y

\frac{9}{2}y+4y=23-6

4\frac{9}{2}y=17

y=2

Denne kan vi så indsætte på y's plads i en af funktionerne og isolere x

3x + 4*2 -23= 0

x=5

Hvorved x=5 og y=2. Håber jeg har regnet rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#1:  Ad:  Hvorved x=5 og y=2. Håber jeg har regnet rigtigt.

Det finder man jo ud af, ved at indsætte værdierne i udgangsligningerne, og ser om det stemmer. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2015 af DavidJac (Slettet)

Jaja, har bare ikke lige tid til at få det tjekket. Jeg tjekker det nu:

3*5+4*2-23=0

2*5-3*2-4=0

Ja de passer begge to! =)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2015 af StoreNord

Du kunne også have brugt lige store koefficienters metode:

Gang den første ligning igennem med 2 og den anden med 3.

Træk så de to nye ligninger fra hinanden og du har en ny ligning med kun y.

Isolèr y, og indsæt den i een af de originale.


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.