Matematik

Matematik aflevering hjæælp!!!

24. oktober 2015 af mani1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til nogle opgaver i min matematik aflevering. Jeg har vedhæftet filen. De opgaver der er et kryd udenfor er de opgaver jeg mangler. Det vil være en stor hjælp hvis jeg kunne få hjælp til dem. Jeg skal aflvere den imorgen aften. På forhånd tak

Vedhæftet fil: opgavesæt 4 mat 1.jpg

Svar #1
24. oktober 2015 af mani1234 (Slettet)

det er den anden side

Vedhæftet fil:opgavesæt 4 mat 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Jakob skal indhegne hønsegården. 

Han har 43 meter hønsetråd, dvs. at omkredsen af den rektangulære hønsegård er 43 meter

Den lange led er 2 meter større end det korte led

Den lange led:x+2

Det korte led:x

Omkreds af rektangel: O=2l+2b

O=2*(x+2)+2*x

O=2x+2*2+2x

O=4x+4

O=43

43=4x+4

43-4=4x+4-4

39=4x

39/4=4x/4

x=9,75

Den korte led, x, er lig med 9,75 meter

Den lange led, x+2, er lige med 11,75 meter


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Opstil to ligninger med to ubekendte

y=timeløn hverdag

x=timeløn weekend

Den ene arbejder 4 timer i hverdagen og 3 timer i weekenden og tjener 870 kroner

4y+3x=870

Den anden arbejder 2 timer i hverdagen og 5 timer i weekenden og tjener 960 kroner

2y+5x=960

4y+3x=870 og 4y+10x=1920

4y+10x-(4y+3x)=1920-870

4y+10x-4y-3x=1050

7x=1050

7x/7=1050/7

x=150

Timelønnen er 150 kroner i weekenen

4y+150*3=870

4y+450=870

4y=420

4y/4=420/4

y=105

Timelønnen er 105 kroner i hverdagen


Svar #4
25. oktober 2015 af mani1234 (Slettet)

tusind tak :)


Svar #5
25. oktober 2015 af mani1234 (Slettet)

Jeg har også brug for hjælp til de opgaver som jeg har sat et kryds udenfor. Jeg har vedhæftet filen

altså opgave 1 a, 2, 3d og opgave 4.

Vedhæftet fil:opgavesæt 4 mat 1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

1/(1-u)+1/(1+u)-1/(1-u2)

Forlæng så alle brøkerne har 1-u2 i nævneren

Benyt kvadratsætningen

(a+b)(a-b)=a2-b2

(1-u)(1+u)=12-u2=1-u2

(1+u)/(1-u2)+(1-u)/(1-u2)-(1)/(1-u2)

Sæt på fælles brøkstreg

(1+u+1-u+1)/(1-u2)=1/(1-u2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

x2-4x-5=0

a=1, b=-4, c=5

d=b2-4ac

d=-42-4*1*-5

d=16+20=36

Da d er større end 0, er der to løsninger

x=(-b+-√d)/(2a)

x=(-(-4)+-√36)/(2*1)

x=(4+-6)/2

x=-1 V x=5


Skriv et svar til: Matematik aflevering hjæælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.