Kemi

Beregne K for en opløsning, ved givet en K for gasfasen

26. oktober 2015 af Biokemikeren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis K for denne reaktion er 91,0 ved 90 grader i gasfasen, hvad er K i opløsningen ved samme temperatur, hvis solveringsfrienergien for A, B og C er 0?

A + B --> C (ligevægt)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2015 af Heptan

91,0


Svar #2
26. oktober 2015 af Biokemikeren (Slettet)

Kunne du ikke lige forklare hvordan du kom frem til det? :)


Svar #3
26. oktober 2015 af Biokemikeren (Slettet)

Altså der står i facit, at svaret er 567. Ved ikke hvordan man er kommet frem til det....


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2015 af Heptan

Okay, det ved jeg heller ikke hvordan de er kommet frem til


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2015 af Heptan

Altså, hvis solveringsfrienergien for A, B og C er 0, er der ikke forskel på væskens og gasfasens ligevægtskonstant, fordi A, B og C kan bevæge sig mellem faserne 'gratis'.

Man kan også forklare det ved at din ligevægt har en tilvækst i gibbs fri energi:

A(g) + B(g) → C(g)       ΔG = -RT ln(K)

Det oplyses at

A(g) + B(g) → A(aq) + B(aq)        ΔG = 0

hvis solventet er vand.

Derfor må der også gælde for den omvendt reaktion, at

A(aq) + B(aq) → A(g) + B(g)        ΔG = 0

Desuden

C(g) → C(aq)       ΔG = 0

Hess' lov siger at vi kan lægge ΔG'erne sammen, så vi får altså

A(g) + B(g) + A(aq) + B(aq) + C(g) → C(g) + A(g) + B(g) + C(aq)        ΔG = -RT ln(K) + 0

som er det samme som

A(aq) + B(aq) → C(aq)       ΔG = -RT ln(K)

Jeg kan ikke se hvordan det skal give 567 hvis Hess' lov skal være opfyldt.


Skriv et svar til: Beregne K for en opløsning, ved givet en K for gasfasen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.