Matematik

Hvordan integreres e funktioner?

28. oktober 2015 af gluck123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan integreres følgende funktioner:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2015 af Heptan

Hint: Integration ved substitution


Svar #2
28. oktober 2015 af gluck123 (Slettet)

Dvs. i først fx. bliver u = t^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2015 af Heptan

Ja


Svar #4
28. oktober 2015 af gluck123 (Slettet)

Hvad gør jeg så ? 

Altså nu har jeg 

\int(e^u)du hvilket bare giver e^u

Hvor gør jeg af t^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2015 af Heptan

Det er vist ikke så simpelt alligevel ... men det lader til at det giver

\int_{0}^{t}e^{t^2}dt=-i\sqrt{\frac{\pi}{2}} \textup{erf}(ix)

hvor erf(ix) er en variant af den såkaldte error function.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
28. oktober 2015 af gluck123 (Slettet)

Jeg har fundet ud af at funktioner som i første ikke kan løses, men 2'ern kan godt løses idet der bliver ganget en variabel til på.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2015 af Heptan

Er du sikker på den kan løses? Hvad giver den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2015 af Stats

Nummer 2) giver igen en error funktion

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Hvordan integreres e funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.