Matematik

Eksponentiel funktion

28. oktober 2015 af emilieøstergård (Slettet) - Niveau: C-niveau

En funktion er givet ved f ( x)= 2* x 3 Hvis x stiger med 20%, hvor mange procent stiger funktionsværdien så? Kig eventuelt på konkrete værdier af x for at løse opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2015 af Stats

f(x) = 2·x3

Forstil dig, at du tager en værdi. Kald denne værdi for x0

f(x0) = 2·x03

Forstil dig nu, at du lægger 20 % til din x værdi. Dette gør du ved at gange med 1,2 (= 20 %)
f(x0·1,2) = 2·(x0·1,2)3

Du får derfor
2·x03·1,23 = f(x0)·1,23

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2015 af mathon

                y=2x^3

                \frac{(1+r_y)y_1}{y_1}=\left ( \frac{1{,}20x_1}{x_1} \right )^3

                 1+r_y=1,20^3=1{,}728

                 r_y=0{,}728=72{,}8\%

              


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

f(x)=2x3

Hvad stiger f(x) eller y med, når x stiger med 20%

Fx=1+r/100

Fx=1+20/100=1,20

Fy=Fxa

Fy=1,203=1,728

ry=(Fxa-1)*100%

ry=(1,728-1)*100%=72,8%

Når x vokser med 20%, vokser y med 72,8%


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2015 af Capion1

# 0  Overskriften og funktionen er ikke enig om, hvad det skal være.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.