Matematik

Hvordan afleder man funktionen?

02. november 2015 af GymElevXD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har differetialregning og er blevet i tvivl om hvordan man afleder følgende funktion:

x+36/x 

Når der eksempelvis står 4x^3, så ved jeg, at man siger 4*3*x^3-1=12x^2

Men hvordan gør man når der kun står x?

Og svarer 36/x til 1/x, så den bliver til -(1/x^2) eller bliver den så til -(36/x^2) eller bliver den til noget helt tredje?

Tusinde tak for hjælpen på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2015 af SådanDa

x er jo det samme som x1, så du kan bruge samme regel, og få at (x)'=1·x1-1=x0=1. :) det andet har du ret i giver -(36/x2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2015 af 123434 (Slettet)

36/x kan omskrives til 36*x-1

(36x-1)'=-36x-2


Svar #3
02. november 2015 af GymElevXD (Slettet)

#1

x er jo det samme som x1, så du kan bruge samme regel, og få at (x)'=1·x1-1=x0=1. :) det andet har du ret i giver -(36/x2)

Uh okay, tusinde tak skal du have!


Skriv et svar til: Hvordan afleder man funktionen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.