Kemi

Hælp til simpel opgave - masse af alkoholmængde?

05. november 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sukker omdannes til ethanol (alkohol ved gæring 

Reaktionen ser således ud:: 

C12H22O11 + H2O --> 4C2H5OH + 4CO2

Beregn massen af den alkoholmængde, der dannes ved gæring af 1 kg sukker. 

Jeg ved godt at jeg først omregner 1kg sukkere til g. 

Stofmængde = m/M

Men jeg forstår ikke, hvordan jeg beregner den alkoholmængde der dannes ved 1kg sukker. 

Håber virkelig en kan hjælpe. Jeg har siddet med denne opgave i utrolig lang tid :(....

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2015 af mathon

ækvivalente    C_{12}H_{22}O_{11}\; +H_2O\; \rightarrow \; 4\, C_2H_5OH\; +\; 4\, CO_2
stofmængder:         1 mol                                         4 mol
masser:                 342,297 g                                184,276 g
masser:                   1000 g                                         x

Teoretisk forholdsberegning:
                                                       \frac{x}{184{,}276\; g}=\frac{1000\; g}{342{,}297\; g}

                                                       x=\frac{1000}{342{,}297}\cdot (184{,}276\; g)=538{,}351\; g

Teoretisk kan der af 1 kg disaccharid udvindes 538,351 g ethanol.


Svar #2
07. november 2015 af annahansen2 (Slettet)

Jeg sidder med en opgave som hedder H2 + I--> 2HI

Og hvis man iddeler det i et skema: 

                                     H2           +               I2         -->                2HI

Stofmængden i mol:     1                             1                                 2

Molare masse i g/mol   2,016g/mol             253,8g/mol                129,9129g/mol

massen i g 

Jeg skal beregne de ækvivalænte mængdet, altså stofmængderne for reaktion H2 + I2 --> 2HI. 

Jeg er nået frem til ovenstående, men kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg skal komme videre. 

På forhånd tak. 


Svar #3
07. november 2015 af annahansen2 (Slettet)

Spørgsmålet er: beregn de ækvivalente mængde til masser for reaktionen: H2 + I2 --> 2H. 

Håber virkelig en kan hjælpe mig videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2015 af mathon

            ækvivalente      H2        +        I2       -->        2 HI
            masser              2,016 g      253,8 g         255,816 g    
            masser              1,000 g      125,893 g     126,893 g    
 
        


Svar #5
07. november 2015 af annahansen2 (Slettet)

Er det jeg har gjort forkert? 

Jeg har fået et skema, hvor der står: 

Stofmængden i mol

Molare masse i g/mol

Massen i g

Så det du skriver som masser fx. H2. 2,016g, men skal det skrives som g/mol?

Jeg skal bare være sikker på at jeg har forstået det rigtigt..


Svar #6
07. november 2015 af annahansen2 (Slettet)

Jeg skal også vise, hvordan massen bevares altså m(H2) + m(I2) =m(HI)

I virkeligheden forstår jeg slet ikke denne opgave og hvad der menes.? 


Skriv et svar til: Hælp til simpel opgave - masse af alkoholmængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.