Matematik

Eksponentielle funktioner spørgsmål!

09. november 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

Kan nogen hjælpe mig med en opgave, jeg har problemer med?

Opgaven omhandler eksponentielle funktioner og lyder således: 

Om en eksoponentielt voksende funktion oplyses:

funktionens y-værdier vokser med 28% ved en x-tilvækst på 3.

Grafen for funktionen går gennem punktet (23,230)

Bestem for hvilken x-værdi funktionen har y-værdien 150.

Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2015 af StoreNord

f(x)=b*ax

f(23)=b*a23=230

f(23+3)=b*a23+3 =230*1,28

To ligninger med 2 ubekendte. Værsgo at løse dem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2015 af peter lind

Funktionen er af formen y = b*ax.

Der gælder så y(x+3)/y(x) = 1,28

230 = b*a23


Svar #3
09. november 2015 af MMLL13

Jeg får også a til 1,28, men i facit står der at a=1,08577. Hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2015 af peter lind

y(x+3)/y(x) = b*ax+3/(b*ax) = ax+3/ax = ax+3-x = 1,28


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2015 af StoreNord

Det kunne være I har lavet samme fejl.  :)

Jeg får nemlig a=1,09


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.