Matematik

Beregn lille diameter d på tragt

21. november 2015 af Jegvedingenting - Niveau: C-niveau

Hej, har brug for hjælp.

Opgave 20: En tragt, som vist på figur 1.7, skal anvendes som element i en silokonstruktion. Givet er diameteren D = 2,8 meter, højden h = 3 meter og stigningen 1: 1,25. "Stigningen" 1:1,25 betyder at for hver 1,25 mms længde forøges diamteren med 1 mm. 

Facit er 0,4 m. Men jeg får 0,41..

Jeg har vedhæftet billedet.

Vedhæftet fil: DSC_0021.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2015 af ralle1004 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2015 af StoreNord

På de 3000 mm ned gennem tragten formindskes diameteren med 1 mm for hver 5/4 mm.

Hvor mange gange sker det?   

Svaret er 3000:1,25 = 2400 gange.

2400 gange 1mm er 2400 mm.

Så nederst nede er diameteren 2800 - 2400 = 400 mm = 0,4 sharp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2015 af SuneChr

# 1 og # 1 https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1642498#1642501
Nu kan du her, og i den anden tråd, give en undskyldning for dine udtalelser.
Du kan blive indberettet.


Svar #4
21. november 2015 af Jegvedingenting

#2

Ah ja, tænk at jeg ikke ku' regne det ud.. Taak


Skriv et svar til: Beregn lille diameter d på tragt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.