Matematik

hjæælp!!! til matematik aflevering

21. november 2015 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til min matematik aflevering.

Jeg vedhæfter en fil hvor opgaven ligger.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: opgavesættet 6 word.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2015 af 123434 (Slettet)

8)

3x2+4x+c=0 har løsningen x=1 og bestem derefter tallet c og den anden løsning til ligningen

Indsæt 1 i stedet for x

3*12+4*1+c=0

7+c=0

7+c-7=0-7

c=-7

indsætter -7 på c's plads

3x2+4x-7=0

Nu løser vi andengradsligningen

a=3, b=4 og c=-7

d=b2-4*a*c

d=42-4*3*(-7)

d=16+84=100

Da d er større end 0, har vi to rødder. Vi ved allerede, at den ene rod er x=1, så vi skal blot finde den anden rod

x=(-b+-√d)/(2a)

x=(-4+-√100)/(2*3)

x=1 V x=-7/3

Konklusion

c beregnes til -7, og f(x)=3x2+4x-7 har løsningerne x=1 og x=-7/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2015 af 123434 (Slettet)

Man har koordinatsættet P(4/5;3/5)

Vi skal nu finde sin(V), sin(180+v) og cos(180-v)

x=4/5 og y=3/5

Cosinus aflæses på x-aksen og sinus aflæses på y-aksen

sin(3/5)=0,56

Husk at sin(180*+v)=sin(v) da sinus-værdier uanset hvad aflæses på y-aksen, som har værdien 1

Da sin(3/5)=0,56 så er sin(3/5+180*)=0,56

For at finde cos(180-V) må du først kende cos(v)

cos(4/5)=0,70

Vi ved, at cos(180-v)=-cos(v)

cos(180-v) har negativt fortegn i forhold til cos(v)

x-aksen, som cos(v) aflæses på er 0,70, hvor x-aksen som cos(180-v) aflæses på er -0,70. Derfor har cos(180-v) negativit fortegn i forhold til cos(v)

cos(180-4/5)=-0,70

Konklusion

sin(v)=sin(3/5)=0,56

sin(v+180)=sin(180+3/5)=0,56

cos(180-v)=cos(180-4/5)=-0,70


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2015 af 123434 (Slettet)

Opgave 7

Isoler Q i  y2=Q*x-Q*a+k 

y2=Q*x-Q*a+k

Træk k fra på begge sider, så kan vi efterfølgende sætte Q uden for en parents

y2-k=Q*x-Q*a+k-k

y2-k=Q*x-Q*a

y2-k=Q*(x-a)

Dividere med (x-a) på begge sider for at få Q til at stå alene

(y2-k)/(x-a)=Q*(x-a)/(x-a)

Q=(y2-k)/(x-a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2015 af 123434 (Slettet)

Opgave 9

Trekant ABC er ensvinklet med trekant A'B'C'

Forstørrelsesfaktoren, k, kan beregnes ved at se på forholdet mellem lACl og lA'C'l

k=lA'C'l/lACl

lA'C'l=12 og lACl=6

k=12/6=2

Vi ved, at lB'C'l er 5, dermed kan vi beregne lBCl

lBCl=lB'C'l/K

lBCl=5/2=2,5

BC er altså 2,5

I trekanten ABC er lACl=6 og lBCl=2,5. Vores hypotenuse lABl er ukendt, men kan beregnes ved hjælp af de to kendte kateter, da trekanten er retvinklet

a2+b2=c2

62+2,52=c2

36+6,25=c2

42,25=c2

√42,25=√c2

c=6,5

lABl er 6,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2015 af 123434 (Slettet)

Bevis for arealet af en trapez

Man opdeler trapezen i to trekanter, der begge har højden h og lægger de to arealer sammen

1. trekant 1/2*a*h

2. trekant 1/2*b*h

Areal af trapez: 1/2*a*h+1/2*b*h=1/2*h*(a+b)


Svar #6
25. november 2015 af iisommerii (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. jeg mangler nu opg 2,3,4,5 og 6 hvis det er noget som skal laves i geogebra eller noget må de gerne forklarer hvilke værdier jeg skal bruge til at tegne det såkaldte figur op.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2015 af 123434 (Slettet)

Opgave 2

275000*(1-0,5)+(x-275000)*(1-0,75)=430000

137500+0,25*(x-275000)=430000

137500+0,25x-68750=430000

68750+0,25x=430000

0,25x=361250

x=1445000

Hvis direktøren tjener 1445000, kan han efter at have betalt skat beholde 430.000 kroner til sig selv


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2015 af 123434 (Slettet)

Når stokken kaster en skygge dannes der en trekant. Højden af denne trekant er 1,24 og hypotenusen er 2,10

Ligeledes kaster træet en skygge. Træets skygge, som er 23 meter, svarer til hypotenusen i denne trekant

Vi skal finde træets højde

Vi benytter, at de to trekanter er ensvinklede

Vi kender de to hypotenuser og kan dermed beregne forstørrelsesfaktoren

k=23/2,1=10,95

Stokkens højde er 1,24 meter, dermed må træets højde være

1,24*10,95=13,58

Træets højde er dermed 13,58 meter


Svar #9
01. december 2015 af iisommerii (Slettet)

Tusind tak for hjælpen jeg mangler nu kun opgave 3 og 5 det vil være en stor hjælp hvis jeg kunne få hjælp til de to

Skriv et svar til: hjæælp!!! til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.