Kemi

maksimale mængde ethanol

27. november 2015 af Searchmath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme den maksimale mængde ethanol, når vi starter med at have 500 g glukose (se vedhæftet fil).

Jeg ville foreslå 250 g vil gå til dannelse af ethanol og 250 g til kuldioxid, men jeg kan se at det ikke er lige så simpelt. 

Hvordan løser jeg den opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Af reaktionsligningen kan du se at der bliver dannet 2 mol ethanol ud fra 1 mol glukose.

n(C6H12O6) = 500g / (6*12,011g/mol + 12*1,0079g/mol + 6*15,999g/mol) = 2,7754 mol

Så der bliver dannet

2 * 2,7754 mol = 5,5508 mol ethanol

som vejer

5,5508 mol * (2*12,011g/mol + 6*1,0079g/mol + 15,999g/mol) = 256 g


Skriv et svar til: maksimale mængde ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.