Matematik

matematik aflevering

02. december 2015 af hej908 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg ønkser noget hjælp med, hvordan man løser følgende ligninger:

(x + 3)2 = -1    

2x2 + 2 = 5x

3x2 + 8x = 3

x2 -4x = 10

x2 + x -9 = 0

Hvis der er nogle rare mennesker, der vil hjælpe ville det være dejligt :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2015 af StoreNord

(x + 3)2 = -1    <=> (x + 3)*(x + 3)=-1    <=>  x*x+x*3 +2*x + 3*3=-1

Reducèr til formen ax² +bx +c = 0, og find determinanten, D=b2 - 4ac.

Bestem x=     \frac{-b\pm \sqrt{D}}{2a}


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2015 af SådanDa

Hvis du nu kalder x+3=b så har du at b2=-1, det tror jeg godt du kan se ikke kan lade sig gøre for nogen reelle værdier b, så den første har altså ingen reelle løsninger. Generelt bør du bruge løsningsforslaget i #1 :)


Skriv et svar til: matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.