Matematik

int

03. december 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan integrer jeg følgende:

\int \frac{2*x^3}{1+x^4} dx


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2015 af PeterValberg

Ved substitution :-)

Se video nr. 12,13 og 14 på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2015 af PeterValberg

Specielt video nr. 13 vil give dig et stort hint til at løse din opgave

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2015 af mathon

…ingen grund til det store postyr:

      når man sætter
                                  u=1+x^4>0   og dermed   \frac{1}{2}\textup{du}=2x^3\textup{dx}
      haves
                                   \int \frac{2x^3}{1+x^4}\textup{dx}=\int \frac{1}{1+x^4}\left (2x^3\textup{dx} \right )=\int \frac{1}{u}\cdot \frac{1}{2}\textup{du}=\frac{1}{2}\int \frac{1}{u}\textup{du}=

                                                                                           \frac{1}{2}\ln(u)+k=\frac{1}{2}\ln(1+x^4)+k


Svar #4
04. december 2015 af lokpæø (Slettet)

Tak begge to.


Skriv et svar til: int

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.