Fysik

Rumfang og kræfter

04. december 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En opgave lyder:

Et jernanker, som vejer 350 kg hænger i saltvand uden at røre bunden.

a) Beregn ankerets rumfang.

Dette gør jeg ved at dividere ankerets masse med jerns densitet:

V=\frac{350 kg}{7870 kg/m^3}=0,044473 m^3

b) Beregn kraften, som ankeret trækker i kæden med.

Dette gør jeg ved at finde tyngdekraften på ankeret:

F_{t}=350 kg * 9,82 N/kg=3437 N

Da jeg ikke har nogen informationer til rådighed, om hvor langt nede i vandet ankeret befinder sig, kan jeg jo ikke medregne tyngdekraften på dette (vandet), hvilket jeg formoder, at man i virkeligheden skal?

Er resultaterne korrekte?

Mvh. Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal nok trække opdriften fra tyngdekraften.

Ft = mg - Vankervand*g


Svar #2
04. december 2015 af Arccossintan (Slettet)

Nå ja selvfølgelig - tak! Men skal man egentlig ikke også medregne tyngdekraften på det vand, der befinder sig over ankeret?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nej, for det trykker også på undersiden af ankeret.


Svar #4
04. december 2015 af Arccossintan (Slettet)

Okay. Mange tak :)


Skriv et svar til: Rumfang og kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.