Matematik

Hjælp til matematik! Haster!

04. december 2015 af SarahFriiis - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen!

Jeg har siddet med min aflevering i nogle timer og er næsten færdig men der er en opgave som kniber rigtigt meget. Jeg har fået at vide at svaret måske er 34/5, men ved ikke hvordan de er kommet til svaret. Opgaven lyder sådan her:

Funktionen f er givet ved f(x)=2x^2-3x-3. Grafen for f afgrænser sammen med linjerne med ligningerne x=1 , x=3 og y=0 en punktmængde. Skraver punktmængden på en figur, og undersøg om dens areal 34/3. Hvis det ikke er tilfældet, skal arealet bestemmes.

Tak på forhånd! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2015 af SådanDa

Har du tegnet grafen og fundet mængden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2015 af Gymnasieven (Slettet)

Se evt. dette:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=997006

Hvis du stadig har brug for hjælp så skriv igen


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2015 af StoreNord

Du skal integrere f.

DA f skærer x-aksen undervejs, skal du finde ud af hvor, så du ved hvilken del,der er neativ.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2015 af Soeffi

#0. Areal = ∫13|f(x)|dx

Vedhæftet fil:areal.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2015 af Soeffi

#0. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2015 af mathon

                                  \int_{1}^{3}\left | f(x) \right |\textup{dx}\approx 5{,}19


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. december 2015 af mathon

eller
                            \int_{1}^{\frac{3+\sqrt{33}}{4}}-f(x)\textup{dx}\; \; +\; \; \int_{\frac{3+\sqrt{33}}{4}}^{3}f(x)\textup{dx}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik! Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.