Kemi

Find forholdet

10. december 2015 af Malene121 (Slettet) - Niveau: B-niveau

C12H22O11 + H2O --> C6H12O6 (glucose) + C6H12O6 (fructose) 

5OH- + RCHO + 2Cu2+ --> RCOO- + Cu2O + 3H2O 

2H+ + Cu2O + 2Fe3+ --> 2Cu2+ + 2Fe2+ + H2O 

8H+ + 5Fe2+ + MnO4- --> 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O 

Jeg skal ud for koefficienterne på de fire reaktionsskemaer bestemme forholdet mellem stofmængden af permanganat og stofmængden af sukker - nogen der vil forklar hvordan jeg finder forholdet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2015 af lokpæø (Slettet)

                                   8H+ + 5Fe2+ + MnO4- --> 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2
Stofmængdeforhold: 8         5            1               5            1          4

:)


Svar #2
10. december 2015 af Malene121 (Slettet)

#Lokpæø, men hvordan finder jeg forholdet af permangant og sukkeret? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2015 af mathon

            4 MnO4-    ækvivalerer    20 Fe2+

            20 Fe2+    ækvivalerer     10 Cu2O

            10 Cu2O    ækvivalerer    10 RCHO             

            10 RCHO    ækvivalerer   5 C12H22O11

dvs
            5 C12H22O11    ækvivalerer   4 MnO4-

            C12H22O11 :  MnO4-  =  1,25  :  1


Svar #4
10. december 2015 af Malene121 (Slettet)

stofmængden finder jeg ved at sige:

n(MnO4)=c*V 

n*1,25=n(C12H22O11)

hvordan bestemmer jeg indeholdet af sukker så ved g/100mL?


Skriv et svar til: Find forholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.