Kemi

volumen af NaOH ved given pH-værdi

13. december 2015 af smiltilalle (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, Jeg har siddet og kæmpet med denne opgave i et godt stykke tid nu, og jeg føler ikke rigtigt, at jeg kommer nogle vejene.
Jeg ville derfor lige høre, om der er nogen af jer, der kan gennemskue, hvordan denne opgave skal løses:

I et bægerglas skal titreres 100mL 0.500M HCl med en 0.300M NaOH opløsning.
Hvor meget NaOH opløsning er der tilsat, når pH er 1.90?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af kuerten15

n(HCl) = 0,1 L * 0,5 M = 0,05 mol

n(NaOH) = x * 0,3 M

n(HCl, ny) = 0,05 mol - x * 0,3 M

V(tot) = 0,1 L + x

pH = -log[H+] = -log[(0,05 - x * 0,3)/(0,1 + x)] = 1,90


Svar #2
13. december 2015 af smiltilalle (Slettet)

TAK! Det giver pludselig mening!


Skriv et svar til: volumen af NaOH ved given pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.