Matematik

Brug af kædereglen - Forkert resultat

02. januar 2016 af Bornsommer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave hvor jeg skal bruge kædereglen af 3 forskellige funktion, hvor jeg ikke får det rigtige resultat. Her er min besvarelse:

Mit svarark siger at det skal give dw/dx=40x^3+3x^2 så mit resultat er forkert, men jeg kan ikke finde hvorfor =(


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2016 af peter lind

Du glemmer at differentiere F(x, y, z) med hensyn til x


Svar #2
02. januar 2016 af Bornsommer (Slettet)

Jamen det er jo netop hvad jeg skal finde.. Jeg skal finde dw/dx.. Via kædereglen af tre funktioner.. Jeg forstår ikke hvor jeg har lavet beregningsfejlen. Er det kædereglen, som jeg har opstillet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2016 af peter lind

Kædereglen siger

dF/du = (∂F/∂x)*dx/du + (∂F/∂y)*dy/du +(∂F/∂z)*dz/du

Her mangler du det første led. Du kan ikke bare smide det væk fordi u her er x


Svar #4
02. januar 2016 af Bornsommer (Slettet)

Jeg kan umiddelbart ikke se hvad du vil have jeg skal gøre så.. 

 (∂F/∂x) = det differentiere af w relativt til x

dx/du = er det funktion w differenteret? jeg forstår ikke hvor du vil hen. Jeg har jo ikke nogen funktion for x!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2016 af peter lind

Hvis u = x gælder dx/du = 1. Sæt det ind i kædereglen i #3


Svar #6
02. januar 2016 af Bornsommer (Slettet)

ohhh... Nu giver det, det rigtige resultat.. Tak!! =)


Skriv et svar til: Brug af kædereglen - Forkert resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.